Escolha uma Página

Toate comentariile senatorilor sunt că lovește prea tare persoanele cu venituri mici “, a spus el

MedPage Today despre planul care nu mai este secret" itemprop ="Descriere">

După săptămâni de lucru în spatele ușilor închise, liderul majorității Senatului, Mitch McConnell (R-Ky.), A dezvăluit un alt proiect de lege GOP pentru abrogarea și înlocuirea Obamacare, care urmează versiunea Camerei în multe privințe, dar diferă în altele. În acest videoclip exclusiv, Michael Morrissey, dr., Expert în politici de sănătate din Texas A.&Universitatea M, spune că proiectul de lege GOP este un bun început în pregătirea oamenilor pentru reducerile necesare în programele de drepturi. Dar, având o opinie contrară, Daniel Derksen, MD, de la Școala de Sănătate Publică a Universității din Arizona, spune că planul Senatului GOP este un dezastru în devenire.

NPR)" target ="_gol" titlu ="Distribuiți acest articol pe Facebook"> NPR)&sursă = MedPage% 20Today" target ="_gol" titlu ="share linkedin">

Problema condițiilor preexistente a împiedicat proiectul de lege republican de sănătate în timp ce se îndreaptă spre Senat.

O soluție vine de la Maine, care a folosit un fond de risc ridicat din 2012 până în 2014, scrie Patty White, de la NPR. Asa numitul "invizibil" bazinele ascundeau identitatea membrilor. A avut, de asemenea, o mare creștere financiară – echivalentul federal ar necesita până la 15 miliarde de dolari în primul an, mult mai mult decât cei 3 miliarde de dolari bugetați acum.

În Maine, banii provin din primele membrilor și o suprataxă de 4 USD pe lună plătită de toți asigurații.

Acea sumă de bani a făcut ca sistemul Maine să iasă în evidență, obținând ratinguri mai mari decât majoritatea colegilor săi.

NPR)" target ="_gol" titlu ="Distribuiți acest articol pe Facebook"> NPR)&sursă = MedPage% 20Today" target ="_gol" titlu ="share linkedin"> American Prospect)" target ="_gol" titlu ="Distribuiți acest articol pe Facebook"> American Prospect)&sursă = MedPage% 20Today" target ="_gol" titlu ="share linkedin">

American Prospect a făcut o scufundare profundă în lumea managerilor de beneficii farmaceutice, ceea ce ei numesc "cele mai profitabile corporații despre care nu ați auzit niciodată."

La început, sugerează articolul, sistemul a funcționat bine. PBM-urile au format aproape monopoluri prin contractarea companiilor de asigurări și au folosit marele grup de pacienți pentru a negocia atât cu companiile de medicamente, cât și cu farmaciile. Astăzi, deși cele trei mari PBM controlează 75% până la 80% din piață, nu au reținut exact costurile ridicate ale drogurilor. Un profit mare al PBM a crescut cu aproape 500% din 2003.

Informațiile despre impactul exact al PBM pe piață sunt rare. articolul scoate în evidență un mers înainte și înapoi în Congres anul trecut între Rep. Buddy Carter din Georgia, care este și farmacist, și Heather Bresch, CEO al producătorului EpiPen Mylan. Când Carter a întrebat cum au afectat PBM-urile prețul EpiPen, Bresch a spus că nu poate răspunde.

Carter dădu din cap, spunând că nici el nu poate răspunde. "Aceasta este problema, nimeni nu știe," el a spus.

American Prospect)" target ="_gol" titlu ="Distribuiți acest articol pe Facebook"> American Prospect)&sursă = MedPage% 20Today" target ="_gol" titlu ="share linkedin">

WASHINGTON – Piesa centrală a propunerii bugetare pentru anul fiscal 2018 a administrației Trump este o revizuire a programelor de plasă de siguranță care eclipsează orice propuneri din ultimele decenii.

Pentru început, propunerea presupune că legea americană de îngrijire a sănătății este adoptată în totalitate, astfel că include 610 miliarde de dolari în reduceri ale programului Medicaid și decontează Planned Parenthood. De asemenea, este nevoie de o abordare directă a programului de timbre alimentare cunoscut oficial sub numele de Program suplimentar de asistență nutrițională (SNAP).

"Dacă aveți timbre alimentare și sunteți capabili, avem nevoie să mergeți la muncă. Dacă aveți o asigurare de invaliditate și nu ar trebui să fiți, dacă nu sunteți cu adevărat cu handicap, avem nevoie să vă întoarceți la muncă," a declarat Mick Mulvaney, directorul Biroului de Management și Buget, în cadrul unui briefing de la Casa Albă, luni.

Mulvaney a explicat, de asemenea, că beneficiarii de credite fiscale pentru îngrijirea copiilor și credite fiscale câștigate ar trebui să furnizeze un număr de securitate socială pentru a se asigura că cei care lucrează ilegal în SUA nu beneficiază de asistență finanțată de contribuabil.

"Nu vom mai măsura compasiunea după numărul de programe sau numărul de persoane din acele programe. Vom măsura compasiunea și succesul în funcție de numărul de persoane pe care le ajutăm să ieșim din acele programe și să revenim la conducerea propriilor vieți," el a spus mai târziu despre filozofia generală a administrației față de programele de beneficii.

Mulvaney a subliniat totuși că programul Medicare (care este un program de asigurare, nu un program de drepturi) nu va vedea reduceri în cadrul noii propuneri bugetare.

Pe de altă parte, propunerea de buget include o "plătit integral pentru propunerea de a oferi 6 săptămâni de concediu familial plătit noilor mame și tătici," care este o idee progresistă pe care Ivanka Trump a susținut-o, potrivit The New York Times.

Pentru a obține un buget echilibrat, propunerea își propune să reducă cheltuielile discreționare non-apărare cu 54 miliarde dolari sau 2% în fiecare an, astfel încât să crească cheltuielile pentru apărarea țării, potrivit unui comunicat de presă de la Casa Albă.

În total, noul buget include reduceri de cheltuieli de 3,6 trilioane de dolari pe parcursul a 10 ani, se menționează în comunicat.

Obiectivul noului buget este de a realiza o creștere economică susținută de 3% – o idee care contravine argumentului administrației Obama conform căruia cea mai mare creștere care se poate aștepta în următorul deceniu este de 1,9%.

Mulvaney a sugerat că astfel de așteptări nu sunt nerezonabile și că administrația Obama și Biroul bugetar al Congresului, care împărtășeau opiniile fostei administrații, dețineau o viziune prea pesimistă asupra Americii, poporului și economiei sale, a spus el.

În plus față de previzualizarea bugetului administrației, Departamentul pentru Sănătate și Servicii Umane și-a postat pe scurt o parte din bugetul 2018 pe site-ul său web cu o zi mai devreme, potrivit Politico Pulse. Se pare că a fost postat prematur și documentul a dispărut curând de pe site-ul agenției.

Documentul de pe site-ul HHS detaliază reduceri de 12,4 miliarde de dolari la finanțarea discreționară, inclusiv reduceri de 6 miliarde de dolari la Institutele Naționale de Sănătate anul viitor – acest lucru vine în urma unei creșteri de 2 miliarde de dolari a bugetului NIH inclus în bugetul Omnibus săptămâni aprobate acum – și o reducere de 1,3 miliarde de dolari a finanțării pentru Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Site-ul a menționat, de asemenea, reducerile de 610 miliarde de dolari la Medicaid pe parcursul a 10 ani.

Savanții și avocații răspund

"Nu sunt surprize aici. Asta a promis administrația Trump de-a lungul timpului. Vor lua bani de la oamenii săraci și îi vor da oamenilor bogați. [Rezumatul bugetului] ne oferă doar o foaie de parcurs," a spus Timothy Jost, JD, profesor emerit la Facultatea de Drept a Universității Washington și Lee.

În timp ce asta este "tehnic adevărat" a spus Robert Laszewski, republicanii își vor încadra perspectiva în mod diferit.

Republicanii vor argumenta, "Ceea ce vom face este să creăm o economie mai vibrantă, care va crea locuri de muncă și va oferi oamenilor stimulente pentru a reveni la muncă," el a spus. Laszewski, care a vorbit cu MedPage Today din biroul său din Alexandria, este președintele Asociaților de Politici și Strategii în domeniul Sănătății.

"Acesta este alb-negru. Ca țară, vom fi împărțiți chiar la mijloc pe aceste priorități," el a spus.

Ceea ce l-a interesat pe Laszewski a fost că noul buget a fost o aprobare clară pentru Casa aprobată de AHCA de către administrația Trump într-un moment în care Senatul este ocupat cu elaborarea unui "mai puțin draconiană" versiunea facturii de abrogare și înlocuire.

"Toate comentariile senatorilor sunt că lovește prea greu persoanele cu venituri mici," el a spus.

"test real" va fi ceea ce se va întâmpla în continuare în Senat, a continuat Laszewski.

"Ceea ce Senatul face cu abrogarea și înlocuirea va fi indicatorul dacă țara va merge în direcția bugetului Trump, " el a spus.

În ceea ce privește eforturile de a atinge o rată de creștere de 3%, Laszewski a spus că republicanii se bazează pe scorul dinamic, a "extrem de controversat" idee pe care o descrie ca fiind "unu plus unu este egal cu trei."

Conform acestei abordări, republicanii pot argumenta că creșterea economică rezultată din reduceri de impozite și reduceri de cheltuieli va permite urotrin contraindicatii o revizuire a impozitelor "plătiți pentru sine" – o abordare care ridică steaguri roșii pentru democrați,

În ceea ce privește reducerile la Medicaid, programul, Gail Wilensky, dr., A numit "erou necântat al ACA", există mai multe modalități de a asigura beneficiarii Medicaid.

Cu toate acestea, subvențiile legate de vârstă incluse în proiectul de lege de abrogare și înlocuire adoptat de către casă nu vor oferi suficient sprijin persoanelor aflate chiar deasupra pragului de sărăcie federal pentru a acoperi asigurările, a spus ea. Wilensky, care este economist și membru senior la Project Hope, care a fost, de asemenea, consilier senior pentru sănătate și bunăstare la președintele George H.W. Tufiș,

Pentru cei care își pot permite asigurarea cu aceste subvenții "va fi dezbrăcat."

Wilensky a subliniat, de asemenea, o schimbare care nu era în bugetul lui Trump.

"Este un memento că Medicare pândește acolo," ea a spus despre propunerea de buget, făcând aluzie la lipsa eforturilor de reformare a programului Medicare și asigurarea solvabilității acestuia.

"Nu imediat, dar efectul acumulat al „Baby Boomers”, care a început să se retragă în 2011, va începe să ne ajungă din urmă în următorul deceniu … Toate acestea încă urmează."

Senatul se ocupă de gardă

Săptămâna trecută, vicepreședintele Comitetului pentru creditele din Senat, Patrick Leahy, a scris o scrisoare către Comitetul bugetar al Senatului și-a exprimat îngrijorarea cu privire la reducerea raportată cu 94% a bugetului Biroului Politicii Naționale de Control al Drogurilor (ONDCP) – de la 388 milioane dolari în anul fiscal 2017 la 24 milioane dolari SUA 2018.

"[T] nu este momentul să decimăm agenția principală pentru coordonarea eficientă a programelor de control al drogurilor și a programelor sale," el a subliniat în scrisoarea sa, care a evidențiat numărul de decese prin supradozaj cauzate de opioide, heroină, metadonă și cocaină în ultimii ani.

ONDCP nu a fost menționat în documentele rezumative pentru acest buget pentru anul fiscal 2018.

De asemenea, săptămâna trecută, 11 democrați ai Senatului l-au avertizat pe Trump într-o scrisoare că propunerea sa de buget 2018, anunțată anterior, ar putea să deraieze potențialul de impact al Legii vindecărilor – legislație pentru promovarea inovației biomedicale – care a fost adoptat cu un sprijin bipartisan larg în 2016.

Unii membri ai Senatului au apărut nedurați de noua propunere de buget a Casei Albe.